Share:

Orkaváros

Sam J. Miller

0 read

A klímaháborúk után egy úszó várost építenek az Északi-sarkkörön, geotermikus fűtéssel és fenntartható energiával: a hely valóságos építészi és társadalommérnöki csoda, egyúttal túlzsúfolt tér, ahol kíméletlen küzdelem folyik az életben maradásért. A város egy idő után a bűn és korrupció melegágya lesz, a vagyonosok és nincstelenek közötti szakadék egyre jobban mélyül, és egy „omlás” néven ismert járvány tizedeli a népességet.

Miután rejtélyes látogató érkezik a városba – egy nő, akinek a csónakját egy gyilkos bálna vontatja és egy jegesmedve kíséri –, gyorsan elterjed a híre. Az „orkabűvölő” néven emlegetett idegen szép lassan összehoz négy embert, hogy korábban nem látott ellenállást valósítson meg. Miközben ezek a peremre szorult alakok összeállnak, hogy megmentsék városukat a biztos pusztulástól, sokkoló igazságokat tudnak meg magukról.

Sam J. Miller izgalmas új hang a sci-fiben: a novelláival hamar befutott szerző Orkaváros című regénye nagyon aktuális történetet mesél egy hátborzongatóan ismerős közeljövőről, a szervezett bűnözésről, a klímaváltozás következményeiről és az összetartás erejéről.

Unfold

Latest Updated
OLVASSA EL EZT IS-2

Alattuk feltárultak a város fényei: kaszinóneon és a Cypress arkológiák. Szállodák és erkélyek, kupolák és párában úszó függő­farmok, hidroponikus termesztésű növényektől zöldellő levélfüggönyök, teljes spektrumú megvilágításban ragyogva. Fényből rakott geometrikus formák töltötték meg a sivatagos tájat, fölöttük pedig ott pislákolt a Teve Team ……

Leave a commentComment

    Please to leave a comment.

    Leave a comment